Linstyper

Engdagslinser är alternativet för dig som vill ta ett par nya linser när helst du behöver. När du ska sporta, arbeta eller gå på fest. Du kan självklart även använda dem mera kontinuerligt, dag för dag, i vardagen.

Dygnet runt-linser släpper - jämfört med andra linstyper - igenom mer syre och gör det möjligt att behålla samma lins i ögat dygnet runt i en hel månad. Njut av enkel skötsel och säkert bärande!

Månadslinser är ett bra och prisvärt alternativ som du tar ut, rengör och desinficerar varje dag. Ersätts vid slutet av månaden av ett nytt par.

Hel- och halvårslinser har en varaktighet på mellan 6 och 12 månader. Du tar ut dem, sätter in dem och desinficerar dem varje dag. Hel- och halvårslinserna används, på grund av risk för beläggning, inte så ofta.

Stabila linser kräver längre tillvänjning än mjuka linser men har fördelen av längre användningstid.

Progressiva linser gör det möjligt att fokusera på alla avstånd. Finns som hel- och halvårslins, månadslins och engångslins.

Färgade linser finns i de flesta styrkor, även utan styrka för dig utan synproblem som bara vill ändra eller förstärka din ögonfärg.